ziggo go chromecast

Ziggo Go Chromecast – Beste optie!

Ziggo Go en Chromecast is een ideale combinatie. Met Ziggo Go en een Chromecast kun je namelijk altijd en overal tv kijken en dit streamen naar een beeldscherm of monitor. In dit bericht vertellen we je waarom dit interessant is en hoe je de Chromecast en Ziggo Go optimaal gebruikt.

Waarom Ziggo Go gebruiken met Chromecast?

Allereerst is het belangrijk dat je een Ziggo gebruiker bent en dat je de Ziggo Go app op je smartphone of tablet hebt geïnstalleerd. Elke Ziggo gebruiker kan op twee apparaten (smartphone, tablet of laptop) Ziggo Go gebruiken. Met deze Ziggo Go app kun je live tv kijken zonder dat je gebruikt hoeft te maken van de Mediabox van Ziggo.

Het aanbod verschilt wel met welk abonnementsvorm jezelf hebt afgesloten, maar over het algemeen kun je alle standaard netten bekijken. Het nadeel alleen is dat wanneer je de Ziggo Go op je smartphone kijkt het scherm nogal klein kan zijn, daarom kan het interessant zijn om Ziggo Go te gebruiken in combinatie met een Chromecast. Met een Chromecast kun je namelijk beelden van je smartphone naar je tv of beeldscherm streamen, hierdoor kun je overal tv kijken zonder dat je een Mediabox van Ziggo hebt. Dit is ideaal in de volgende situaties:

 • Je bent bij een vriend of vriendin die geen Ziggo Go heeft, maar je wilt wel bepaalde kanalen bekijken die zijn provider niet heeft (denk aan F1).
 • Ook kan het zijn dat je vriend of vriendin helemaal geen tv-abonnement heeft, dan is het helemaal ideaal.
 • Je bent op vakantie en je wilt Nederlandse TV kijken

Wat kun je allemaal met Ziggo Go en Chromecast?

Voor het gebruik van Ziggo Go en een Chromecast is het wel belangrijk dat je een werkende wifi hebt en een beeldscherm of tv waarmee je een Chromecast kunt verbinden (heeft HDMI-aansluiting nodig). Mocht dit het geval zijn dan kun je voor de volgende functies de Chromecast met Ziggo Go gebruiken:

 • Programma’s terugkijken
 • Live programma’s kijken (bijvoorbeeld F1)
 • Op meerdere schermen tegelijk tv kijken
 • Herinnering instellen voor je favoriete programma’s
 • Een film of programma aan je kijklijst toevoegen
 • Favoriete zenderlijsten maken
 • Ouderlijk toezicht instellen

Helaas is Ziggo Go opnemen niet meer mogelijk

Voorheen kon je met Ziggo Go ook opnemen, maar helaas is deze optie niet meer mogelijk. Wel kun je gewoon een programma terugkijken, maar hier zit een limiet van één op, dus binnen een week moet je een programma teruggekeken hebben.

Chromecast installeren Ziggo Go doe je zo:

Benodigde tijd: 5 minuten

Om Ziggo Go te bekijken op een tv met een Chromecast is het belangrijk dat je de volgende vereisten hebt: tv of monitor met HDMI-aansluiting, werkende wifi-verbinding, device met de Ziggo Go app en een Chromecast. Heb je alle vereisten dan kun je onderstaande stappenplan gebruiken om Ziggo Go met een Chromecast te gebruiken.

 1. Zorg dat je Chromecast succesvol geïnstalleerd is

  Voordat je een verbinding kunt maken met je Chromecast dient deze succesvol geïnstalleerd te zijn. Dit doe je in de Google Home app. Nog niet geïnstalleerd lees dan hier hoe je binnen een paar stappen de Chromecast installeert.

 2. Zorg ook dat de de Ziggo Go app werkt

  Ook de Ziggo app dient succesvol geïnstalleerd te zijn en te werken. Dit doe je door de Ziggo Go app te downloaden en je account gegevens van Ziggo in te voeren. Test vervolgens of de app werkt.

 3. Open vervolgens de Ziggo Go app en klik het programma aan dat je wilt bekijken

  Klik in de Ziggo Go app op een zender die je wilt bekijken op het scherm en test of deze zender werkt.

 4. Stream nu vanuit de Ziggo Go app naar de Chromecast

  Wanneer je het beeld van de zender ziet die je aangezet hebt, zie je rechtsboven een Google Cast icoontje verschijnen. Klik hierop en klik de Chromecast aan waarnaar je wilt streamen. Automatisch zal je device een verbinding maken met de Chromecast en zal het programma gestreamd worden naar de tv of monitor.

Nadat het beeld verschijnt op het beeldscherm kun je vervolgens de app weer afsluiten op je device en kun je mobiel of tablet gewoon weer gebruiken voor andere dingen. Mocht je van zender willen verwisselen dan kun je ook net verwisselen door op TV & Replay te drukken en een ander net aan te klikken.

Ziggo Go Chromecast 4K tv kijken

Ook biedt Ziggo Go verschillende films, series en kinderprogramma’s aan. Ook deze kun je streamen naar je tv of beeldscherm, hiervoor dien je wel een apart abonnement voor af te sluiten. Maar wanneer je deze hebt kun je ook een film of een serie in 4K kijken via de Ziggo Go app, maar hiervoor dien je gebruik te maken van de Chromecast Ultra. De Chromecast Ultra is namelijk in staat op 4K beelden te streamen, wel dient je tv dan ook 4K resolutie te hebben.

Ziggo Go Chromecast werkt niet? (oplossingen)

Helaas komt het wel eens voor dat Ziggo storing heeft of dat de app niet werkt. Vaak kun je even checken of er storing is en dien je even te wachten tot dit opgelost is. Is dit niet het geval dan kan het zijn dat er iets misgaat bij de instellingen, hieronder hebben we een lijstje gemaakt met de veel redenen waarom Ziggo Go met Chromecast niet werkt.

 • Ziggo Go Chromecast op iPhone werkt niet: helaas zien we dit steeds vaker voorbij komen en werkt Ziggo Go met Chromecast op iPhone niet. Wanneer je een ander device gebruikt, bijvoorbeeld een iPad dan werkt deze wel. Helaas weten we nog niet hoe we dit op kunnen lossen en helpt een reset af en toe. Ook kun je proberen de app te verwijderen en deze opnieuw te installeren of check of er misschien een update beschikbaar is voor de Ziggo Go app.
 • Maximaal twee Chromecast: er zit een limiet aan het aantal gebruikers van de Ziggo Go app. Je kunt namelijk maar op twee verschillende devices gebruik maken van de Ziggo Go app. Mocht Ziggo Go niet werken met de Chromecast check dan altijd of er misschien meerdere personen al gebruik maken van de app.
 • Zelfde wifi: ook dien je voor het gebruik van de Ziggo Go app altijd gebruik te maken van dezelfde wifi-verbinding als waarmee de Chromecast is ingesteld. Mocht dit niet het geval zijn, check dan met welke wifi-verbinding de Chromecast is gekoppeld en verbind met dezelfde wifi je device.

Mocht de oplossing niet hierboven staan en loop je tegen problemen aan? Dan kun je altijd een berichtje sturen en dan hopen wij je snel te kunnen helpen met het oplossen van je problemen!