youtube chromecast

Hoe gebruik je YouTube met een Chromecast?

Kijk je graag filmpjes op YouTube dan is het voor jou misschien wel fijn om YouTube naar de tv te streamen. Want een groter scherm kijkt natuurlijk veel lekkerder dan het kleinere scherm van je smartphone of tablet.

YouTube afspelen met een Chromecast

Wil je YouTube op de televisie afspelen dan kun je daarvoor een Chromecast gebruiken. De Chromecast is een apparaat dat dat je in de HDMI-aansluiting van je televisie plugt. Je kunt met je smartphone de media direct versturen naar je televisie. We noemen dat “casten”. Wanneer je ervoor kiest een Chromecast te installeren op je televisie kun je dus filmpjes van YouTube via je mobiel, tablet of computer direct casten naar je tv.

Waar moet je op letten bij het casten van YouTube

Wil je YouTube in combinatie met een Chromecast gebruiken dan is dat niet heel erg ingewikkeld. Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten. In de eerste plaats zal je ervoor moeten zorgen dat de Chromecast op de juiste manier is ingesteld. Heb je dat nog niet gedaan? Zorg dan dat je de Google Home app op je apparaat installeert. Door middel van de Home app kun je de Chromecast instellen. Ook zal je de YouTube app op je smartphone of tablet moeten installeren. En tenslotte zal je er ook voor moeten zorgen dat jouw device en de Chromecast bij dezelfde Wifi zijn aangemeld. Is er iets niet juist ingesteld, dan zal je geen cast-icoon te zien krijgen.

Zodra je de YouTube app start zal je het Chromecast icoontje bovenin beeld zien. Door op dit icoon te drukken zal je een lijstje zien met alle apparaten op het netwerk die je kunt gebruiken om naartoe te casten. Als je de dongle in je tv op de juiste manier hebt ingesteld zal je dus minstens één apparaat in dit lijstje terugvinden. Door op de naam het apparaat van je keuze te drukken zal er een verbinding worden gelegd tussen je smartphone of tablet en de Chromecast. Op de tv zal je te zien krijgen “Ben je er klaar voor? Kies een YouTube-video op je telefoon, tablet of laptop en bekijk die hier”.

Wanneer je een YouTube video in de app kiest, zal je twee opties te zien krijgen:

  • Afspelen
  • Toevoegen aan wachtrij

Wanneer je kiest voor “afspelen” zal de Youtube video direct worden afgespeeld op de Chromecast. Kies je voor “Toevoegen aan wachtrij”, dan kun je alle YouTube filmpjes automatisch achter elkaar laten afspelen.