xiaomi chromecast

Xiaomi Chromecast – Xiaomi TV stick

De Chinese multinational Xiaomi timmert al jarenlang aan de weg als producent van technologische producten als smartphones, laptops en veel andere producten. Aan dit veelomvattende assortiment is ook de Xiaomi TV stick toegevoegd, ook wel bekend als de Xiaomi Chromecast.

De TV stick is het derde product van Xiaomi waarmee ze zich richten op de markt van streaming devices. Het bedrijf biedt namelijk ook smart-televisies en de Mi Box, een apparaat dat net als de Xiaomi TV stick een “domme” televisie weer smart maakt.

Het apparaat heeft veel gelijkenissen met de Google Chromecast, toch zijn er aantal verschillen in het voordeel van de TV stick.

De hardware van de Tv stick

De Mi TV Stick wordt geleverd in zwart en is met recht compact en licht te noemen. De TV stick is 92,4 mm lang en weegt slechts 30 gram. Installeren is simpel. Het enige dat je hoeft te doen is de stick in je tv pluggen – maar een monitor of projector kan ook – door middel van de HDMI poort. Vanzelfsprekend heb je ook een stroombron nodig. Je kunt daarvoor kiezen voor de USB aansluiting van je tv, maar ook een stroomadapter wordt door Xiaomi meegeleverd.

Onder de motorkap vinden we een 64 bit Quad core CPU samen met 1 GB RAM en 8GB aan opslag. De stick heeft ondersteunt Full HD (1920 x 1080p) op 60 frames per seconde en Dolby en DTS surround sound.

In tegenstelling tot de Chromecast komt de Mi TV stick wel met een afstandsbediening. Deze werkt op bluetooth en heeft knoppen om snel Netflix en Amazon Prime te kunnen starten, maar ook een knop om de Google Assistent te activeren om stemopdrachten te kunnen geven.

Software

De Mi Tv Stick is voorzien van Android TV en komt dus samen met de Chromecast functie. Hierdoor kun je als gebruiker direct streamen vanuit apps op de smartphone of tablet.

Ook kun je zelf apps installeren op de stick. Je kunt dat doen vanuit de Google Play store. Installeren van de Netflix of Ziggo Go app bijvoorbeeld is simpel. Dit maakt de Mi Tv stick veelzijdiger dan de Google´s eigen Chromecast.

Samenvattend Xiaomi Chromecast een goede keuze?

Deze streaming dongle van Xiaomi stelt je als gebruiker in staat om heel eenvoudig je tv zonder smart om te toveren in een slimme televisie.

De Mi Tv stick is bovendien heel aantrekkelijk geprijsd, zeker wanneer je kijkt naar de toegevoegde waarde van de afstandsbediening, het installeren van apps op het apparaat én de Chromecast functie.