pathe thuis chromecast

Thuis bioscoop kijken met Pathé Thuis en Chromecast

Met Pathé Thuis kijk je thuis beste films en dat doe je natuurlijk het liefste op een groot scherm. Met een Chromecast kun jij jouw favoriete films van Pathé Thuis op de tv kijken.
Je kunt Pathé Thuis streamen naar de Google Chromecast die je hebt aangesloten op je televisie. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit voor elkaar kunt krijgen.

Pathé Thuis met Chromecast streamen naar je televisie

Je kunt heel gemakkelijk films met Pathé Thuis streamen naar je televisie. Om de films op je tv te zien zul je gebruik moeten maken van een Chromecast. Heb je dit handige apparaatje nog niet, dan is het dus zeer de moeite waard om een Google Chromecast aan te schaffen.

Chromecast aansluiten op de tv

Om te kunnen casten zul je de Chromecast eerst in je televisie moeten pluggen en daarna het apparaatje instellen. Dat doe je op de volgende manier:

  1. Steek de Chromecast in een HDMI-poort op je tv. Op de Chromecast zie je nog vrije poort zitten; deze is voor de stroomvoorziening. Steek hier de USB kabel in. Het andere eind van deze kabel kun je in een USB poort op je tv steken óf je gebruikt de met de Chromecast meegeleverde adapter in het stopcontact.
  2. Om de Chromecast in te stellen maak je gebruik van de Google Home app. Installeer de app op je smartphone en doorloop de stappen in de app. Belangrijk is dat je telefoon is verbonden met hetzelfde netwerk als waarop je de Chromecast wilt gaan gebruiken.
  3. De Google Chromecast is nu ingesteld en kan worden gebruikt om Pathé Thuis naar je televisie te casten.

Films van Pathé Thuis casten

De apps van Pathé Thuis zijn geschikt om te gebruiken met een Chromecast. Om films te kunnen streamen naar je televisie zul je eerst de app moeten installeren op je smartphone of tablet. Je kunt de app vinden in de app store van je apparaat of via de website van Pathé Thuis en ze zijn er voor zowel Android als Apple apparaten.

Om een film te casten naar je televisie open je eerst de app van Pathé Thuis. Vervolgens kies je in de bibliotheek de film die je wilt casten.

Om de door jou uitgekozen film te casten naar je televisie ga je op zoek naar het Chromecast icoon in de app van Pathé Thuis. Het icoontje ziet eruit als een wifi-icoon in een televisie. Nadat je op dit icoon hebt gedrukt kun je het Chromecast apparaat kiezen en zal de film naar je televisie worden gecast.