samsung tv met ingebouwde chromecast

Samsung tv met ingebouwde Chromecast

De moderne techniek zorgt ervoor dat je bijna alles van je mobiele apparaat naar een Samsung tv kunt streamen. Handig, want zo heb je geen wirwar aan kabels rondom je televisie. Veel mensen zich af of hun Samsung tv een ingebouwde Chromecast heeft. Dit is het antwoord.

Welke Samsung tv heeft een ingebouwde Chromecast?

Samsung is een van de meest populaire tv-merken van dit moment. Toch is er geen enkele Samsung tv uitgevoerd met een ingebouwde Chromecast. Maar wanneer je zelf een Chromecast hebt maak je jouw Samsung tv alsnog heel gemakkelijk ready to cast. Zo kun je zonder built-in Chromecast heel gemakkelijk films, series, tv-programma’s en muziek casten naar een Samsung tv.

Chromecast op een Samsung tv

Alle moderne Samsung tv´s zijn uitgevoerd met een HDMI poort. Hierop kun je zonder moeite een Chromecast op aansluiten. Dat Samsung geen tv´s met ingebouwde Chromecast maakt is dus geen gemis.

Het maakt dus niet uit welk Samsung tv model je hebt; zolang je een vrije HDMI ingang hebt kun je de tv gebruiken om te casten. Of ook jouw Samsung tv met Chromecast overweg kan hangt er dus van af of je tv over deze ingang beschikt.

Je kunt dat eenvoudig gemakkelijk controleren door op de achterkant van de tv te zoeken naar deze poort. Je kunt deze poort herkennen aan de langwerpige vorm, vaak voorzien van het bijschrift HDMI. Vrijwel iedere Samsung tv van na 2010 is uitgevoerd met deze ingang en kan zo dus beschikken over een Chromecast.

Hoe moet je casten naar een Samsung tv?

Chromecast heb je snel werkend op een Samsung tv. Inpluggen van de dongle in de HDMI poort is daarbij altijd de eerste stap. Zorg er ook voor dat de Chromecast stroom krijgt. Daarna zul je vanuit de Google Home app op je smartphone of tablet nog even de Chromecast moeten configureren. Wanneer alles werkt dan zul je op je Samsung tv zien dat de Chromecast klaar is om jouw cast te ontvangen.

Wil je daarna casten van je smartphone of tablet naar een Samsung tv, dan zoek je in de app die je gebruikt om te streamen naar het Chromecast icoon. Je kunt dit icoon herkennen aan een tv met daarin een wifi icoontje. Wanneer je daarop tikt zal de Chromecast zichtbaar zijn en wanneer je die selecteert zal de stream starten op je Samsung televisie.

Het maakt dus niet uit of jouw Samsung tv met een ingebouwde Chromecast komt of niet. Met een losse dongle voeg je gemakkelijk alsnog de Chromecast functionaliteit toe aan jouw Samsung televisie.