rtl xl chromecast

RTL XL casten naar een Chromecast

Vrijwel iedere Nederlandse omroep heeft een app waarmee je televisie programma´s kunt kijken, zo ook RTL. Goed nieuws: de RTL XL app heeft nu ook ondersteuning voor Chromecast. Gelukkig maar, want tv kijk je toch het lekkerste op een groot scherm.

RTL XL kijken met Chromecast

De RTL XL app is populair om tv programma´s of fragmenten daarvan terug te kunnen kijken. Het materiaal dat je kunt terugkijken is afkomstig van het gehele RTL netwerk. Het aanbod aan televisie programma´s is dan ook enorm. Was de Chromecast functie vroeger alleen beschikbaar voor betalende abonnees van RTL XL. Kort geleden is daar verandering in gekomen en vanaf nu kan iedereen – ook wanneer je dus gratis kijkt – RTL XL casten naar je Chromecast.

Hoe kun je RTL XL casten?

Vanuit de RTL XL app op je smartphone of tablet kun je heel gemakkelijk streamen naar je Chromecast. Dat werkt op dezelfde manier zoals je normaal gesproken ook zou doen met andere applicaties.

  1. Schakel de tv in en kies de ingang of bron waarop de Chromecast is aangesloten. Bijvoorbeeld HDMI 1.
    Start de RTL XL app op je iPhone, iPad, Android smartphone of -tablet.
  2. Kies de fragment of hele aflevering die je wilt bekijken.
  3. Klik op het Chromecast icoon bovenin beeld. In het menu dat zal openen zie je alle aanwezige apparaten waar je naartoe kunt streamen. In dat lijstje kies je het apparaat waarop je wilt afspelen.
  4. Druk op de play-knop om RTL XL op je Chromecast te starten.

Als de stream eenmaal op je tv loopt kun je de app gebruiken om het afspelen te stoppen, pauzeren of hervatten. Bij sommige tv modellen kun je ook de afstandsbediening van je tv gebruiken.

Beeldkwaliteit bij RTLXL op de Chromecast

Ondanks dat de app erg gemakkelijk is in het gebruik, is er misschien wel een verbeterpunt. Wanneer je de RTL XL met een gratis account afspeelt op een Chromecast is de kwaliteit van het beeld waarschijnlijk slechter dan je gewend bent.

Om bandbreedte te kunnen besparen is de kwaliteit bij een gratis stream teruggebracht. WIl je in hoge kwaliteit kijken, dan zul je daarvoor een betaald abonnement moeten nemen.

Waar kun je de RTL XL app downloaden?

Om RTL XL te kunnen streamen op een Chromecast heb je de app nodig op je smartphone of tablet. Deze app is er voor zowel Android als iOS apparaten en kun je gemakkelijk downloaden en installeren via de Appstore of Playstore. Om te kunnen streamen heb je ook een RTL account nodig. Deze kun je snel aanmaken met behulp van de app en kun je koppelen aan je Facebook of Google account.