npo app chromecast

NPO app met een Chromecast

Wil je programma´s van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) terugkijken dan kun je dat doen via de website of de app. Toch kijkt je het fijnste naar een goede film of documentaire wanneer je het afspeelt op een TV. Dat doe je heel gemakkelijk met een Chromecast.

NPO afspelen op een Chromecast

Via de website en de app van de NPO kun je de programma´s van Nederland 1, 2 en 3 terugkijken en vooruitkijken, maar je kunt ook live televisie kijken. Met een Chromecast kun je de programma´s naar je televisie casten. Dit moet je daarvoor doen:

Om te kunnen casten heb je een Google Chromecast nodig: een veelzijdig en goedkoop apparaat waarmee je video en muziek op je televisie kunt afspelen. Om te kunnen casten zul je er voor moeten zorgen dat de Chromecast goed is ingesteld. Je kunt dat doen via de Google Home app. Deze app kun je downloaden in de App store van je telefoon en is er voor zowel Android als Apple.

Eenmaal in de Google Home app kun je door op de naam van de Chromecast en daarna op het tandwiel-icoon te tikken de instellingen van de Chromecast bekijken en controleren of de Chromecast instellingen juist zijn en of de Chromecast op het goede draadloze netwerk is aangemeld.

Is de Chromecast niet terug te vinden in de Google Home app, klik dan op het “+” icoon linksboven in beeld om de Chromecast te kunnen toevoegen. Soms kan het nodig zijn om de Chromecast te resetten en daarna helemaal opnieuw te installeren.

NPO Casten

Je kunt op twee manieren programma´s van de NPO afspelen op je Chromecast: via de website van de NPO en via een app op je smartphone of tablet.

Met de NPO app

De NPO app kun je downloaden en installeren vanuit de app store van je apparaat. Wanneer je de app hebt gestart zie je bovenin het Chromecast icoon staan, dit ziet eruit als een wifi icoon in een televisie. Door op dit icoon te tikken kun je de Chromecast selecteren waar naartoe de NPO app moet casten. In je tv-scherm zal nu het NPO logo zichtbaar zijn.

Vervolgens kun je in de NPO app op je smartphone of tablet het programma uitkiezen dat je wilt kijken op de televisie.

Via de NPO website

Bezoek je de website van de NPO met de Chrome browser dan heb je ook de mogelijkheid om video te casten. Kies de video die je wilt streamen en onderin beeld zie je het cast icoon verschijnen. Door erop te klikken, het juiste apparaat uit te kiezen kun je programma´s van de NPO met een Chromecast op de televisie bekijken.

Vergelijkbare berichten