NLZIET Chromecast

NLZIET gebruiken met een Chromecast

Met NLZIET kun je op je smartphone of tablet Nederlandse televisie kijken. Toch kijken we het liefste naar tv, films en series op een groot tv-scherm. Om NLZIET op je televisie te kijken kun je gebruik maken van een Chromecast. Dat gaat op de volgende manier.

Wat is NLZIET?

NLZIET is een Nederlandse streaming service waarmee je naar de grote Nederlandse televisiezenders en regionale zenders kunt kijken. Dat kan live, maar je kunt ook terugkijken en soms zelfs vooruitkijken. NLZIET heeft een app voor de smartphone of tablet (zowel Android als iOS), maar kan ook vanuit de browser worden bekeken.

NLZIET met een Chromecast gebruiken

De NLZIET app heeft de mogelijkheid om te streamen naar de televisie. Met de Google Chromecast kun je heel gemakkelijk NLZIET kijken op de televisie, zonder dat je daarvoor een smart-televisie nodig hebt. Je zult in de app van NLZIET pas de mogelijkheid zien om te casten wanneer de Chromecast juist is ingesteld.

Chromecast instellen

Plug de Chromecast in de hdmi aansluiting van de tv en zorg dat de dongle stroom krijgt met de meegeleverde usb kabel. Zet de tv aan en zet deze op de juiste ingang. Als je de Chromecast goed hebt aangesloten zul je nu op het scherm van je tv zien dat de Chromecast opstart.

Om de Chromecast te gebruiken met NLZIET of een andere dienst, zul je het apparaatje eerst moeten instellen. Installeer daarvoor de Google Home app op je smartphone of tablet. Je kunt deze vinden in de appstore van je apparaat.

Heb je de Home app eenmaal opgestart, tik dan links bovenin beeld op het “+” icoontje. Hierna kun je kiezen voor “Apparaat instellen” en vervolgens voor “Nieuw apparaat”. Daarna is het een kwestie van het doorlopen van de stappen. Nadat je dit hebt afgerond zal de Chromecast opnieuw opstarten en zul je op je tv zien dat de Chromecast klaar is om te streamen.

NLZIET casten naar je tv

Installeer de NLZIET app op je apparaat en zorg dat je bent ingelogd. Om jouw favoriete tv programma te casten naar je tv tik je op het Chromecast icoon in de NLZIET app. Dit pictogram ziet eruit als een vierkant met daarin een wifi icoon. Eenmaal op dit icoon getikt zal een menu openen waarin je de naam van jouw Chromecast kunt terugvinden. Wanneer je hierop tapt zal jouw telefoon of tablet NLZIET afspelen op de Chromecast.

Je kunt nu een programma starten, pauzeren of vooruit of terugspoelen met je smartphone of tablet. Om te stoppen met casten druk je nogmaals op het Chromecast icoon in de NLZIET app.

NLZIET Chromecast werkt niet?