google home chromecast

Google Home gebruiken om je Chromecast te bedienen

De Google Home smart speaker is enorm veelzijdig én gemakkelijk. Je kunt deze slimme speakers gebruiken voor tig dingen die je dagelijkse leven iets gemakkelijker maken, waaronder het luisteren naar muziek, het afspelen van het laatste nieuws, dingen voor je te vertalen of om opdrachten aan je smart-home te geven.

Een van de dingen die je met een Google Home kunt doen is deze koppelen met je Chromecast. Je kunt een tv en de Google Home niet rechtstreeks met elkaar verbinden, maar er zijn wel een aantal manieren waarop je een tv met Chromecast kunt bedienen door middel van een Google Home.

Google Home instellen voor de Chromecast

Om beide apparaten samen te laten werken zul je er voor moeten zorgen dat je dezelfde Google Account gebruikt voor zowel de Google Home als de Chromecast. Ook heb je een smartphone of tablet nodig om beide devices samen te kunnen laten werken.

Zorg dat de Google Home app op je smartphone of tablet is geïnstalleerd. Je hebt deze app nodig om alle in je huis aanwezige Google Home-apparaten te kunnen detecteren. Nadat de app jouw Google Home heeft gevonden kun je een wifi netwerk instellen, de taal en locatie en meer instellingen aanpassen.

Daarna is het zaak om de Google Home te koppelen met je Google-account. Dat doe je door door in te loggen met het account dat je wilt gebruiken. Op die manier kun je de Google Assistent gebruiken in combinatie met de Google Home.

Google Home en Chromecast koppelen

De Chromecast kun je gebruiken om media naar je televisie te casten. Wanneer je ook dit apparaat koppelt aan je Google Home kun je spraakopdrachten aan je Google Home geven om zo je Chromecast te bedienen.

Stappenplan

Volg deze stappen om je Google Home en Chromecast aan elkaar te linken

  1. Zet de tv aan op de ingang waarop de Chromecast is aangesloten. Bijvoorbeeld HDMI 1.
  2. Start de Google Home app op je smartphone of tablet.
  3. Tik op het plusteken link bovenin beeld en kies voor ‘Apparaat instellen’ en volg de instructies op het scherm om de Wifi in te stellen. Controleer goed of die code hetzelfde is op je smartphone of tablet. Is deze hetzelfde dan kun je de installatie voortzetten.
  4. Nadat de Chromecast is ingesteld kun je deze koppelen aan je Google Home. Ga in de app naar de instellingen van je Google Home om de Chromecast en de Google Home samen te laten werken.

Het voordeel van een Google Home met een Chromecast

Wanneer je de Chromecast en de Google Home aan elkaar hebt gekoppeld kun je de Chromecast bedienen met stemopdrachten. Je kunt op die manier heel gemakkelijk Netflix, YouTube, maar ook bijvoorbeeld Spotify afspelen.

Een opdracht die je de Google Home zou kunnen geven is bijvoorbeeld ‘Hey Google, bekijk Stranger Things op de tv.’. Instructies die je daarna kunt geven zijn bijvoorbeeld ‘Pauzeer’, of ‘Volgende’ om het afspelen op de Chromecast te bedienen met je Google Home.