goedkope Chromecast alternatieven

Goedkope Chromecast alternatieven

De techniek van nu biedt je een groot aantal vormen van entertainment. Denk alleen maar aan de talloze manieren om films, series en muziek te kunnen streamen of waarop je kunt gamen.

Misschien ben je op zoek naar een apparaat waarmee dat kan en vraag je jezelf af of er ook goedkope alternatieven zijn voor de Google Chromecast. Daarom hier een aantal apparaten die je kunt gebruiken als alternatief voor de Chromecast.

Google Chromecast alternatieven

De Chromecast van Google is een apparaat waarmee je iedere tv op een simpele manier ‘smart’ kunt maken. Je sluit de dongle aan op een vrije HDMI-poort en je kunt met je smartphone, tablet of computer media afspelen op je televisie. De Chromecast is een populair apparaat, maar er zijn ook andere alternatieven die hetzelfde kunnen als de een Chromecast.

Amazon Fire TV

De Fire Stick is een van de beste alternatieven van de Google Chromecast. Ook de Fire tv sluit je aan op een HDMI-poort van je tv. Een verschil met de dongle van Google is dat je op de Fire TV wel zelf apps kunt installeren en dat er een afstandsbediening wordt meegeleverd.

De Amazon Fire TV is gunstig geprijsd en werkt uitstekend met vrijwel alle populaire streaming diensten, waaronder Netflix, YouTube, HBO en meer.

Xiaomi Mi Box S

Dit alternatief voor de Chromecast maakt iedere televisie slim. De Mi Box S gebruikt Android TV als besturingssysteem. Hierdoor heeft dit apparaat van Xiaomi ook een ingebouwde Chromecast. Je kunt dus vanaf je smartphone of tablet films, series en muziek casten. OP Dezelfde manier zoals je dat ook zou doen met de Google Chromecast.

Er is wel een verschil. De Xiaomi Mi Box S heeft een afstandsbediening. Hierdoor kun je dus media streamen zonder dat je altijd een smartphone of tablet daarvoor nodig hebt. Je kunt apps installeren vanuit de Play store. Je vind daar vrijwel alle apps die je ook op je smartphone hebt.

Waar moet je op letten?

Maak je de keuze voor een alternatief Chromecast apparaat, let dan vooral op het besturingssysteem op het apparaat.

De Fire Stick heeft een aangepast versie van Android en moet je gebruik maken van Amazon’s eigen appstore. Hierdoor zijn niet alle applicaties beschikbaar. Daarnaast werkt de cast functionaliteit net iets anders dan die van de Chromecast. Hierdoor kun je niet met iedere app casten. Een puntje van aandacht dus.

Ben je op zoek naar een alternatief voor de Chromecast, dan ben je wellicht beter af met een apparaat met daarop Android TV. Je kunt dan al je vertrouwde apps installeren, de Chromecast functionaliteit werkt naadloos en bovendien is alles te bedienen vanaf je smartphone of tablet en met een afstandsbediening.