Chromecast zonder wifi

Is Chromecast ook te gebruiken zonder wifi?

De Google Chromecast is een simpel apparaat dat je in tv kunt pluggen om je tv smart te maken. In de appstore van je smartphone zijn honderden apps te vinden waarmee je in een handomdraai films, series, muziek en andere content kunt streamen naar je televisie.

Het is normaal gebruikelijk dat je de Chromecast verbindt met de wifi. Gebruik je het apparaat op een plek in huis waar het wifi signaal zwak is dan kun je tegen problemen aanlopen bij het verbinden met de Chromecast. En is de wifi helemaal buiten bereik dan heeft het er alle schijn van dat je helemaal geen gebruik kan maken van het apparaat. Gelukkig is er een oplossing, want je kunt de Chromecast ook gebruiken zonder wifi.

Hoe kun je zonder wifi de Chromecast gebruiken?

Je kunt een Google Chromecast gebruiken zonder dat je verbonden met een draadloos netwerk. Je kunt het doen op de volgende manieren:

  1. Gastmodus gebruiken
  2. Draadloze projectie
  3. Bedrade verbinding gebruiken

De gastmodus gebruiken

Het is misschien de allermakkelijkste manier: de gastmodus. De functie is eigenlijk bedoeld om – de naam verklapt het al – gasten de Chromecast te laten gebruiken zonder dat ze daarvoor in hoeven te loggen op jouw draadloze netwerk.

De Chromecast heeft een eigen direct wifi signaal en wanneer iemand niet is ingelogd op het netwerk iets probeert te casten, dan wordt via een onhoorbaar geluidssignaal een code verstuurd. Met deze code kun je vanaf je gsm streamen naar tv zonder wifi.

Je kunt op de volgende manier controleren of de gastmodus op de Chromecast is ingeschakeld:

  1. Open de Google Home app op je Android apparaat.
  2. Tap op de betreffende Chromecast.
  3. Kies voor instellingen, dat ziet eruit als het tandwiel-icoontje.
  4. Wanneer je door de lijst met instellingen scrolt zul je de optie Gastmodus tegenkomen. Staat deze uit, dan kun je hem alsnog activeren.

Draadloze projectie

Draait je smartphone op Android KitKat 4.4.2 of nieuwer dan kun je het beeld van je telefoon ook casten naar je Chromecast. Je doet dit als volgt:

  1. Open op je Android apparaat de Google Home app.
  2. Kies het apparaat waarnaar je wilt casten
  3. Linksonder zie je de optie “Mijn scherm casten”.

 Alles wat op het scherm van je telefoon zichtbaar is nu ook zichtbaar op de televisie.

Bedrade verbinding gebruiken

Zelfs wanneer je een goede wifi in huis hebt kan de Chromecast soms moeilijk verbinding leggen met het draadloze netwerk. Je kunt ervoor kiezen om de Chromecast via een netwerkkabel met je netwerk te verbinden. je hebt daarvoor een usb-ethernet adapter nodig.