Chromecast Ultra

Chromecast Ultra: de ultieme streaming ervaring?

De Chromecast Ultra is de verbeterde versie van de voorgaande Chromecasten. Met deze Ultra Chromecast kun je genieten van de beste beeld- en geluidskwaliteit, zowel in 4K als in HDR. Dit maakt de Chromecast Ultra een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een ultieme streaming ervaring. In deze blog zullen we dieper ingaan op de functies, specificaties en de prestaties van de Chromecast Ultra. We zullen ook de verschillen tussen de Chromecast Ultra en andere Chromecast modellen bespreken en laten zien hoe je de Chromecast Ultra optimaal kunt gebruiken. Kortom, een ultieme blog over de Chromecast Ultra .

Wat kun je de Chromecast Ultra en hoe werkt het?

De Chromecast Ultra is een mediaspeler, waarmee je media van je smartphone, tablet, laptop of ander device naar een beeldscherm kunt streamen. Een Chromecast wordt vooral gebruikt voor het streamen naar de tv, maar het is ook mogelijk om naar elk ander beeldscherm met HDMI-ingang te gebruiken.

Met de Chromecast Ultra kun je streamen in nog hogere kwaliteit, dan met een normale Chromecast. De Chromecast Ultra ondersteunt onder andere 4K Ultra HD-resolutie en HDR (High Dynamic Range) voor een nog helderder en kleurrijker beeld. Daarnaast heeft de Chromecast Ultra een ethernet-poort waarmee je de mediaspeler aan een netwerkkabel kunt verbinden voor een stabielere verbinding.

Chromecast met internetkabel verbinden
De Chromecast Ultra kun je direct verbinden met een internetkabel. Dit zorgt voor een stabielere verbinding dan via een wifi-verbinding.

Om gebruik te maken van een Chromecast dien je een beeldscherm te hebben met een HDMI-ingang en een werkende wifi. De Chromecast installeer en voeg je toe in de Google Home app. Vervolgens kun je inhoudt van verschillende apps streamen naar het beeldscherm, denk bijvoorbeeld aan video’s via Netflix of muziek via Spotify. Het verschilt per app, maar in desbetreffende app kun je een verbinding maken met de Chromecast. Deze verbinding kun je maken door op het Google Cast icoontje te drukken en de juiste Chromecast te selecteren.

De voordelen van de Chromecast Ultra: 4K-resolutie

De Chromecast Ultra is een media-streaming apparaat dat je in staat stelt om inhoud van je mobiele apparaat of computer te streamen naar je televisie. Het werkt door middel van een eenvoudige verbinding tussen je apparaat en de Chromecast via wifi, waardoor je de inhoud van je apparaat op je televisie kunt weergeven. De Chromecast Ultra heeft een aantal extra voordelen ten opzichte van voorgaande modellen (Chromecast 3), zoals de mogelijkheid om in 4K-kwaliteit te streamen en de optie om direct aangesloten te worden op internet via een kabel, wat kan leiden tot een stabielere verbinding. Bovendien kun je de Chromecast ook gebruiken in gebieden waar de wifi-verbinding slecht is.

Voordelen van een Chromecast:

 1. Makkelijk te gebruiken: de Chromecast 3 is eenvoudig te installeren en te gebruiken. Je kunt het gemakkelijk verbinden met je tv via de HDMI-aansluiting en het instellen via de Google Home-app.
 2. Veel compatibiliteit: de Chromecast 3 is compatibel met een breed scala aan apparaten, waaronder Android- en iOS-telefoons, tablets, laptops en desktops. Dit maakt het een flexibel apparaat dat met veel verschillende devices kan werken.
 3. Veel streamingoptie: de Chromecast 3 ondersteunt een breed scala aan streamingdiensten, waaronder Netflix, YouTube, Spotify en veel meer. Dit geeft je de vrijheid om je favoriete inhoud te streamen naar je tv.
 4. Multi-room audio: met de Chromecast 3 kun je audio naar meerdere kamers streamen, dit maakt het mogelijk om dezelfde muziek in meerdere kamers te luisteren.
 5. Betaalbaar: de Chromecast 3 is een betaalbaar apparaat in vergelijking met andere streamingapparaten op de markt, met veel functies en opties voor een redelijke prijs.
 6. Google Assistant: De Chromecast 3 ondersteunt Google Assistant, dit maakt het mogelijk om met je stem te bedienen, zoals het afspelen van muziek, het verhogen van het volume of het starten van een video.

Wanneer je al producten hebt van Google Home of Nest, dan mag een Chromecast niet ontbreken en is dit een belangrijk onderdeel van een Google smart home. Zo kun je de Chromecast integreren in je smart home en kun je veel leuke koppelingen maken. Denk aan het bedienen van je tv met spraak of het bekijken van je videocamera’s op je tv.

Hoe gebruik je de Ultra met andere smart home-apparaten

De Chromecast Ultra kan worden gebruikt met andere smart home-apparaten door middel van integratie met een smart home-assistant zoals Google Assistant. Hiermee kun je bijvoorbeeld met je stem de Chromecast aan- en uitzetten, inhoud selecteren en de volume regelen. Ook kun je de Chromecast koppelen aan andere apparaten zoals thermostaten, verlichting of beveiligingscamera’s en zo automatisch een scene creëren voor een optimale film- of tv-ervaring. Het is wel belangrijk om te controleren of je smart home-apparaten compatibel zijn met de Chromecast Ultra voordat je ze aansluit.

Eén van de meest gebruikte smart home koppelingen is die met en smart speaker. Wanneer je een smart speaker van Google hebt (bijvoorbeeld Google Nest Audio) kun je de tv met spraak bedienen. Een voorbeeld spraakcommando is bijvoorbeeld: “He Google, zet de tv aan”. Ook kun je favoriete serie starten die je aan het kijken bent van bijvoorbeeld Netflix. Hierbij is het belangrijk dat je bij het instellen van je Chromecast de streamingdiensten direct koppelt. Naast een smart speaker zijn er nog meer leuke koppelingen die je kunt maken, denk bijvoorbeeld aan een slimme camera, waarbij je het beeld van de camera kunt bekijken op het beeldscherm waarin de Chromecast zit.

Hoe stream je inhoud vanaf je pc naar de Chromecast Ultra

Met de Chromecast Ultra kun je ook de inhoud van je pc streamen naar je tv. Hiervoor heb je de Google Chrome browser nodig. Download en installeer de Chromecast-extensie in Chrome. Als de extensie is geïnstalleerd, ga je naar de inhoud die je wilt streamen en klik je op het Chromecast-pictogram in de rechterbovenhoek van de browser. Selecteer vervolgens de Chromecast Ultra waarop je de inhoud wilt weergeven. Je kunt hiermee een tablet streamen of gewoon heel het scherm van je pc.

De Chrome browser is een eenvoudige en logische optie, maar er zijn ook andere manieren om inhoud vanaf je pc naar de Chromecast Ultra te streamen. Hierbij kun je bijvoorbeeld gebruik maken van casting apps van derde partijen, zoals LocalCast of AllCast. Echter, om het jezelf niet te moeilijk te maken, raden we aan om gewoon gebruik te maken van de Chrome browser. Als je de juiste browser hebt, kun je de volgende stappen volgen om te casten:

 1. Klik rechtsboven op de drie puntjes
 2. Klik vervolgens op Casten…
 3. Geef aan naar welke Chromecast je wilt casten

Ook kun je op Bronnen klikken en aangeven wat je wilt casten, zo heb je de keuze voor tablat casten of het hele scherm casten.

Chromecast Ultra vs. andere media-streamers: welke is de beste keuze voor jou

Er zijn verschillende modellen van de Chromecast beschikbaar, zo zijn er alternatieven van de Ultra waaronder de Chromecast met Google TV en de Chromecast 3. De keuze hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en specifieke eisen. Belangrijke verschillen tussen de modellen zijn de accessoires, resolutie en extra functies. Bovendien zijn er ook alternatieven van de Chromecast Ultra beschikbaar, zoals andere mediaplayers. Hieronder vind je een vergelijking tussen de Chromecast Ultra en de alternatieven:

 • Chromecast v3 vs Ultra
 • Chromecast Ultra vs Chromecast Google TV
 • Chromecast vs Miracast
 • Fire Stick Amazon vs Chromecast
 • Xiaomi Mi TV Stick vs Chromecast

Tips en trucs voor het gebruik van deze Chromecast

Als je kiest voor de Chromecast Ultra, zijn hier een aantal tips om het meeste uit je apparaat te halen. Een van de voordelen van de Chromecast 4k is dat het een internetkabel direct kan aansluiten, wat een veel stabielere verbinding oplevert dan via wifi. Daarnaast kan de Chromecast Ultra beelden in 4k weergeven, maar er zijn een aantal vereisten hiervoor. Je beeldscherm moet 4k ondersteunen en je moet een premium Netflix-account hebben, aangezien een basic account 4k niet ondersteunt. Daarnaast moet de media die je streamt ook beschikbaar zijn in 4k.

Wij publiceren dagelijks berichten met nuttige tips waarin we uitleggen hoe je de Chromecast kunt gebruiken en welke mogelijkheden er zijn, hieronder enkele voorbeelden:

Conclusie: is de Chromecast Ultra de ultieme streaming keuze voor jou?

Een van de voornaamste verschillen tussen de Chromecast Ultra en andere modellen is dat deze Chromecast in staat is om media in 4k te streamen. Dit betekent dat de beeldkwaliteit van de media die je bekijkt helderder en scherper zal zijn. Echter, om hiervan te kunnen profiteren, moet je wel over een beeldscherm beschikken dat 4k ondersteunt. Ook moet de media die je streamt in 4k beschikbaar zijn. Veel streamingsdiensten zoals Netflix en Disney+ bieden tegenwoordig een groot aantal films en series aan in 4k, maar het is wel belangrijk om vooraf te controleren of de video die je wilt bekijken ook in 4k beschikbaar is en of je abonnement hier geschikt voor is.

Daarnaast heeft de Chromecast 4k ook de mogelijkheid om direct aangesloten te worden op een internetkabel. Hierdoor wordt een veelvoorkomend probleem, zoals slechte wifi verbinding, opgelost.

In samenvatting, met de Chromecast Ultra kun je genieten van een betere beeldkwaliteit (4k), mits je aan de vereisten voldoet. Ook is het een uitkomst als je vaak te maken hebt met een instabiele wifi verbinding.