chromecast tv kijken

Tv kijken met een Chromecast

De Chromecast is zo veelzijdig dat je dit handige apparaatje perfect kunt gebruiken voor het kijken van televisie. Met een paar klikken of tikken stream je live televisie of een programma dat je je terugkijkt op je eigen tv.

Deze Google Chromecast is dus niet alleen handig om Netflix te kijken, ook NPO, RTL, SBS of een van de andere tv zenders kijk je heel gemakkelijk op je tv met een Chromecast.

Hoe kijk je tv met een Chromecast?

Door een Chromecast op je televisie aan te sluiten maak je iedere tv smart. Met de Google Chromecast speel je dan ook heel gemakkelijk de populaire streamingdiensten af op je telefoon. Het aanbod is daarbij niet alleen beperkt tot bijvoorbeeld een Netflix of YouTube.

Misschien heeft jouw provider zelfs een app om tv te kijken via de Chromecast. Je kunt ook ergens anders een abonnement nemen. De NLZiet app is een voorbeeld van een app die je kunt gebruiken om (live) tv te streamen op je Chromecast.

Een groot verschil tussen de Chromecast en een slimme televisie is dat de Chromecast geen eigen afstandsbediening heeft. Voor het opzoeken, starten en pauzeren van tv programma´s gebruik je een smartphone of tablet. Dat werkt verrassend snel en is misschien wel handiger dan een afstandsbediening. Echter, een avondje ouderwets zappen zit er niet in.

Chromecast instellen voor het kijken van tv

De eerste stap is altijd het inpluggen van de Chromecast in de tv. Dat doe je in een vrije HDMI-poort. Op het apparaatje vind je nog een andere poort. Deze is er onder meer voor om de Chromecast van stroom te voorzien. Sluit er de meegeleverde USB-kabel op aan en het andere einde steek je in een USB-poort op de tv óf je gebruikt daarvoor de eveneens meegeleverde adapter.

Om via je Chromecast tv te kijken zul je het apparaat eerst in moeten stellen. Dat kan gemakkelijk via de Google Home app. Druk op het plusicoon om de nieuwe Chromecast toe te voegen. Volg daarna de stappen in de app. Wanneer de installatie is gelukt, zul je dat op je tv te zien krijgen.

Televisie kijken met een Chromecast

Is de Chromecast eenmaal ingesteld, dan moet je nog zorgen voor een app waarmee je televisie kunt kijken op je telefoon of tablet. Er zijn er een aantal waarmee je naar Nederlandse tv-zenders kunt kijken. Veel providers bieden een eigen app aan waarmee je televisie kunt kijken via een Chromecast. Daarvoor heb je wel een internetabonnement mét tv nodig. Heb je dat niet, dan zijn er nog tal van apps beschikbaar om tv programma´s live of terug te kunnen kijken.

Apps van de omroepen zijn NPO, RTL XL en KIJK. Daarnaast heb je bijvoorbeeld ook NLZiet en Canal Digitaal. Deze apps bieden allemaal de mogelijkheid om normale tv te kijken via de Chromecast.