chromecast spotify

Hoe gebruik je een Chromecast met Spotify

De Google Chromecast is een mediaspeler die je in de HDMI poort van je tv kunt pluggen. Via een mobieltje, tablet of computer kun je media afspelen op je tv. Door te casten naar een Chromecast kun je van iedere televisie een smart-tv maken. Met een Chromecast kun je in een handomdraai films en series op je televisie streamen. Maar je kunt ook andere dingen casten dan video. Wat dacht je bijvoorbeeld van muziek via Spotify?

Door Spotify te streamen op je Chromecast maak je van je tv een soort jukebox met al je favoriete nummers. Van ieder liedje dat je afspeelt zie je de albumcovers en bij sommige nummers zelfs de songteksten en wat leuke weetjes over de band of artiest.

Op de volgende manier kun je een Chromecast gebruiken om met Spotify muziek te kunnen luisteren op je tv.

Hoe gebruik je Chromecast met Spotify

De eerste stap is altijd om te zorgen dat je Chromecast goed is ingesteld en dat deze is verbonden met hetzelfde Wifi netwerk als het apparaat waar je mee wilt gaan casten. Het apparaat dat je gebruik om Spotify mee te bedienen kan een smartphone zijn, maar ook een tablet of gewoon een computer.

  1. Zet je Tv aan en zorg dat deze op de goede ingang staat. Dat is dus de poort waarop je Chromecast hebt aangesloten, bijvoorbeeld HDMI.
  2. Start de Spotify app op je telefoon, tablet of computer. Heb je deze nog niet op je apparaat staan, dan kun je deze downloaden in de Google Play store of de Appstore van Apple.
  3. Kies een nummer, album of playlist dat je wil casten naar je televisie en speel deze af.
  4. Tap op de ‘devices’ knop onderin je scherm. Het icoontje ziet eruit als een speaker voor een monitor. Je vindt deze knop links onderaan in de smartphone app van Spotify. Op de computer kun je deze knop rechts onderin vinden.
  5. Door te klikken of tappen zal een lijstje openen met alle mogelijke opties om af te spelen. Kies het apparaat dat je wilt gebruiken, in dit geval dus de Chromecast die is aangesloten op je televisie. Door op de naam van het afspeelapparaat te klikken zal de Spotify muziek op de televisie worden afgespeeld.

Is de Chromecast niet zichtbaar in de Spotify app, dan is deze waarschijnlijk niet goed ingesteld. Gebruik in dit geval de Google Home app om de Chromecast instellingen aan te passen. Deze app kun je ook downloaden in de Appstore.