Met de techniek van vandaag kun je bijna alles van je telefoon of tablet naar je tv streamen. Ook met een Samsung tv kun je streamen en je hebt daarvoor de keuze uit apps van tientallen streamingdiensten. Veel mensen vragen zich af of hun Samsung smart tv een ingebouwde Chromecast heeft, want hun tv is niet te vinden op hun telefoon.

Welke Samsung tv´s hebben een ingebouwde Chromecast?

Samsung is met recht een van de meest populaire producten van slimme tv´s. Maar op het moment van schrijven is er geen Samsung tv met ingebouwde Chromecast. Dat is geen probleem, want wanneer je een Chromecast hebt kun je die gebruiken met je Samsung smart tv.

Chromecast op een Samsung smart televisie

Op iedere televisie die is voorzien van een de juiste aansluitingen kan een Chromecast worden geïnstalleerd. Kijk dus op de achterkant van je televisie of daar een HDMI poort aanwezig is. Ga op zoek naar een lange brede aansluiting, vrijwel altijd staat de naam “HDMI” erbij. Gevonden? Dan kun je met een Chromecast zonder problemen casten naar je Samsung televisie.

Casten naar een Samsung televisie met HDMI

Heb je de beschikking over een Samsung televisie met een HDMI aansluiting dan heb je een Chromecast snel aan de praat. Wanneer je een Chromecast in huis haalt ontvang je de dongle, een voedingsadapter en een USB-kabel. Om alles te installeren steek je de USB kabel in de daarvoor bedoelde aansluiting op de Chromecast. Vervolgens plug je de Chromecast dongle in de HDMI aansluiting van de Samsung tv. Het uiteinde van de USB kabel kun je – als je die hebt – in een USB-poort op je televisie pluggen of je gebruikt de stroomadapter om het apparaat van stroom te kunnen voorzien.

Zet je tv op de juiste ingang door op de afstandsbediening op de knop “source” te drukken en daarna te kiezen voor de HDMI poort waarop je de Chromecast hebt aangesloten. Op het scherm zullen nu verdere instructies te zien zijn.

De eerste stap is altijd het instellen van de Chromecast via de Google Home app op je smartphone. Deze App is beschikbaar voor zowel Android als iOS en te downloaden in de app store. Zodra de app op je telefoon staat kun je de  setup doorlopen. Zorg dat je telefoon op de juiste wifi is ingelogd en het proces zal vlekkeloos verlopen.

Nadat het installatieproces is afgerond zal de Chromecast opnieuw opstarten en daarna kun je beginnen met casten naar jouw Samsung smart tv