chromecast safari

Hoe gebruik je een Chromecast met Safari?

Ook Mac gebruikers kunnen gebruik maken van de voordelen en het gemak van een Chromecast. Wil je casten vanaf de Mac en Safari dan werkt dat niet meteen. We leggen je hieronder uit hoe je Safari kunt streamen naar Chromecast.

Google Chromecast met Safari?

Het klopt dat Apple en Google elkaar een beetje bijten. Beiden kunnen een beetje worden gezien als elkaars concurrenten, zeker wanneer we het hebben over apparaten om mee te streamen. Dit artikel gaat over de Google Chromecast, terwijl Apple natuurlijk een eigen ecosysteem heeft met daarin Airplay en de Apple TV. Toch kun je via een makkelijke omweg Safari streamen naar Chromecast. Op deze pagina lees je hoe je dit vrij makkelijk kunt doen.

Stappenplan: Safari streamen Chromecast

Met de Chromecast kun je van alles streamen naar een scherm. Vanaf je smartphone of tablet kun je allerlei content streamen naar bijvoorbeeld je tv. Hoewel de meeste mensen de Chromecast gebruiken om hun favoriete streamingdiensten af te spelen op de tv, kun je nog veel meer streamen naar de Chromecast. Wil je jouw Safari browser bijvoorbeeld casten naar een Chromecast dan doe je dat op de volgende manier:

Stap 1: Chromecast en je Macbook instellen

Als eerste zul je altijd moeten zorgen voor een goed werkende Chromecast. Zorg dus dat alles goed is aangesloten en helemaal is ingesteld. Voor zover je dat nog moet doen kun je daarvoor de Google Home app op je smartphone of tablet gebruiken. Om te kunnen casten vanaf je Mac is erg belangrijk dat zowel de Chromecast als je Mac op hetzelfde wifi zijn ingelogd.

Stap 2: Safari streamen naar Chromecast

Wanneer je vanuit Safari naar een chromecast wilt casten loop je direct tegen het probleem aan. Safari heeft namelijk niet de functionaliteit ingebouwd om een tabblad te kunnen casten. De browser van Google zelf wel en deze heb je nodig om via Safari te kunnen casten. Heb je deze nog niet download dan de Google Chrome Browser.

Wanneer Chrome is opgestart klik je op de drie verticale puntjes (rechtsboven naast de zoekbalk) en klik vervolgens op “Cast”. Vervolgens krijg je een lijstje met beschikbare apparaten te zien waar je naartoe kunt casten. Klik vervolgens het apparaat waarnaar je wilt casten. Nu wordt de tabblad van de Google Browser gestreamd naar je beeldscherm.

Nu wil je natuurlijk het scherm van de Safari casten naar Chromecast en daar dien je het volgende voor te doen. Druk weer op de drie puntjes, ga naar casten, klik op bronnen en klik vervolgens op bureaublad casten. Met deze optie cast je het volledige scherm van je Macbook en niet alleen het tabblad van Safari.

Bekijk hieronder in de afbeelding hoe je dit makkelijk kunt doen:

stappenplan safari casten chromecast

Nadat je geklikt hebt op bureaublad casten zal alles wat jij het je Macbook ziet ook te zien zijn om het beeldscherm. Ga je dan terug naar je Safari browser dan zal deze ook te zien zijn op het scherm en zo kun je eenvoudig alles van Safari streamen naar de Chromecast.

Conclusie

Zoals je ziet zal altijd het hele browserscherm van Safari worden weergegeven met casten en niet alleen de content. Wanneer je absoluut Safari wilt gebruiken om te casten is daarvoor geen andere oplossing. Dat komt omdat Google en Apple producten niet geheel naadloos met elkaar samenwerken. Echter wanneer je Safari wilt gebruiken met een Chromecast is dit de enige oplossing.