Ook Mac gebruikers kunnen gebruik maken van de voordelen en het gemak van een Chromecast. Wil je casten vanaf de Mac en Safari dan werkt dat niet meteen. We leggen je hieronder uit hoe je dit voor elkaar krijgt.

Google Chromecast met Safari?

Het klopt dat Apple en Google elkaar een beetje bijten. Beiden kunnen een beetje worden gezien als elkaars concurrenten, zeker wanneer we het hebben over apparaten om mee te streamen. Dit artikel gaat over de Google Chromecast, terwijl Apple natuurlijk een eigen ecosysteem heeft met daarin Airplay en de Apple TV.

Chromecast gebruiken

De Chromecast is apparaat om mee te streamen. Je plugt de HDMI-stick gemakkelijk in je tv en daarmee heb je de mogelijkheid om draadloos video en audio af te spelen op je tv. Hoewel de meeste mensen de Chromecast gebruiken om hun favoriete streamingdiensten af te spelen op de  tv, is dit voor sommigen niet genoeg. Wil je jouw Safari browser casten naar een Chromecast dan doe je dat op de volgende manier.

Stap 1: Chromecast en je Mac instellen

Als eerste zul je altijd moeten zorgen voor een goed werkende Chromecast. Zorg dus dat alles goed is aangesloten en helemaal is ingesteld. Voor zover je dat nog moet doen kun je daarvoor de Google Home app op je smartphone of tablet gebruiken. Om te kunnen casten vanaf je Mac is erg belangrijk dat zowel de Chromecast als je Mac op hetzelfde wifi zijn ingelogd.

Stap 2: Safari streamen naar Chromecast

Wil je vanuit Safari casten naar een Chromecast loop je tegen het probleem aan dat de cast functionaliteit in Safari niet is ingebouwd. De Google’s eigen browser – Chrome heeft dat wel, installeer om te kunnen casten daarom eerst fr Google Chrome browser.

Wanneer Chrome is opgestart klik je op de drie verticale puntjes en in het menu dat zich zal openen kies je daarna voor “Cast”. Een lijstje met alle apparaten waar naartoe je kunt casten zal zich openen. Onderin datzelfde menu zul je een menu vinden met “Source” of “Bron”. Je kunt er voor kiezen om direct te casten vanuit Chrome – dat zal voor de meeste mensen voldoende zijn, maar wil je per se casten vanuit Safari, kies dan voor “bureaublad” als bron.

Je kunt daarna weer verder werken in Safari en het beeld zal worden gecast naar de Chromecast.

Conclusie

Zoals je ziet zal altijd het hele browserscherm van Safari worden weergegeven met casten en niet alleen de content. Wanneer je absoluut Safari wilt gebruiken om te casten is daarvoor geen andere oplossing. Dat komt omdat Google en Apple producten niet geheel naadloos met elkaar samenwerken. Echter wanneer je Safari wilt gebruiken met een Chromecast is dit de enige oplossing.