Chromecast opnieuw instellen

Chromecast opnieuw instellen

Met een Chromecast kun je heel gemakkelijk films, tv programma´s en muziek naar je televisie te streamen. Soms loop je echter tegen problemen aan, communiceren met de Chromecast lukt niet of is er geen verbinding met de wifi mogelijk. Een reset van het apparaat de handigste en snelste oplossing. Op de volgende manieren kun je jouw Chromecast opnieuw instellen:

De Chromecast fabrieksinstellingen terugzetten

Sommige problemen met de dongle kun je oplossen door het apparaat te herstarten. Helaas is dit niet altijd de oplossing. Met een factory reset worden alle bewaarde instellingen verwijderd en kun je de Chromecast helemaal opnieuw instellen.

Er zijn twee manieren waarop je het apparaat de instellingen op het apparaat terug kunt zetten naar de fabrieksinstellingen.

  • Met de Google Home app
  • Met de knop op de Chromecast zelf

Chromecast resetten met de Google Home app

Net zoals je de Google Home app hebt gebruikt om in eerste instantie het apparaat in te stellen, kun je de app ook gebruiken om de Chromecast helemaal te resetten. Sluit het apparaat aan op de tv en op een voedingsbron. En doorloop vervolgens de volgende stappen:

  1. Open de Google Home app op je Android of iOS apparaat en tap op de Chromecast die je wilt resetten.
  2. Tap rechtsboven op het tandwiel-icoontje
  3. Gebruik je een Android apparaat tap dan op de drie puntjes rechtsboven in beeld. Maak je gebruik van een iOS apparaat tap dan op ´Verwijder apparaat´.
  4. Kies voor “Terugzetten op fabrieksinstellingen”.
  5. In het scherm zie je de volgende melding: “Hiermee wordt [Chromecast naam] teruggezet naar de fabrieksinstellingen en verwijdert uit je huis. Je kunt geen toegang meer krijgen tot het apparaat via de App en het is niet meer gekoppeld aan je  Google Account.
  6. Kies voor “Terugzetten op fabrieksinstellingen” om te bevestigen. Het apparaat zal vervolgens worden gereset en waarna je Chromecast opnieuw kunt installeren en kunt verbinden met een wifi.

Chromecast volledige reset via de dongle

Wil je de Chromecast nog sneller opnieuw instellen, dan kun je de reset knop op het apparaat gebruiken. Plug de Chromecast in de tv en zorg dat deze ook is aangesloten op een voedingsbron. Houd de reset knop voor 20 seconden ingedrukt. Het Ledlampje op de dongle zal achtereenvolgens oranje en wit knipperen. Nadat je de knop hebt losgelaten zal de Chromecast zichzelf resetten en zullen originele instellingen worden teruggezet op het apparaat.

Nadat de Chromecast weer opnieuw is opgestart kun je de setup opnieuw doorlopen. Hiervoor maak je weer gebruik van de Google Home app op je smartphone of tablet.