chromecast google chrome

Chromecast en Google Chrome – Tabblad casten naar tv

De Chromecast is een heel veelzijdig apparaatje. Je kunt zelfs een Chrome tabblad casten naar de tv. Handig om bijvoorbeeld een presentatie te laten zien op de televisie. Zo doe je dat:

Om te kunnen casten vanaf je computer zul je er altijd eerst voor moeten zorgen dat je pc verbonden is met hetzelfde netwerk als de Chromecast. Je kunt gemakkelijk controleren met welk wifi de Google Chromecast verbonden is door op je smartphone de Google Home app te openen en daarmee de instellingen te controleren.

Een Chrome tabblad casten naar de tv

Er zijn veel situaties waarin het casten van een tabblad gemakkelijk kan zijn. Presentaties zijn daar een voorbeeld van, maar ook wanneer je bijvoorbeeld een foto of een website in het groot wilt laten zien op de tv.

Voor het streamen van video is het minder geschikt. Wanneer je normaal een cast-sessie opzet wordt een link naar de content verstuurd naar de Chromecast en wordt het filmpje direct afgespeeld. Kies je ervoor om een tabblad te casten naar je televisie dan wordt het beeld direct verstuurd van je computer naar de Chromecast, wat meestal zorgt voor een beeld dat niet helemaal vloeiend is.

Hoe kun je een Chrome tab casten?

Om te kunnen casten heb je de Chrome browser nodig. Voor zover je die nog niet op je computer hebt staan zul je deze dus eerst moeten downloaden en installeren.

Daarna browse je naar de website die je wilt weergeven op de televisie. Dat kan bijvoorbeeld Google Presentaties zijn, een online-fotoalbum of iedere andere internetpagina.

Hierna kies je voor het menu met de drie verticale stippen. In het volgende menu kun je kiezen voor “Casten”. Je kunt nu kiezen waar je het tabblad naar toe wilt casten.

Nadat de cast is opgebouwd zul je het tabblad op je televisie te zijn krijgen. Je kunt nu andere dingen doen op je pc of verder surfen in een ander tabblad.

Wil je de cast stoppen, dan kun je het tabblad simpelweg weer sluiten of het Chromecast icoon in de bovenbalk aanklikken en vervolgens de betreffende Chromecast aanklikken om het casten te stoppen.

Wil je niet een specifiek browser tabblad casten naar je Chromecast, maar bijvoorbeeld heel je bureaublad of een bepaald audio of videobestand dan kan dat ook. In het lijstje met beschikbare apparaten om naartoe te casten zie je onderaan een overzicht met mogelijke “bronnen” staan.