chromecast Apple

Chromecast gebruiken met Apple device

De Google Chromecast is een van de simpelste manieren om video en muziek vanaf je smartphone of tablet naar je tv te streamen. Hoewel Google en Apple vaak worden gezien als elkaars tegenpolen, kunnen ook gebruikers van een Apple device gebruik maken van de Google Chromecast.

Chromecast met een Apple apparaat

De Google Chromecast is daarmee een goed en betaalbaar alternatief voor Apple’s eigen Airplay of de Apple TV. De Chromecast biedt dan wel minder functionaliteit, het apparaat is wel aanzienlijk goedkoper.

Het gebruiken van een Chromecast in combinatie met een apparaat van Apple is niet altijd even gemakkelijk. Om de Chromecast werkend te krijgen, zul je eerst een paar stappen moeten doorlopen.

Stap 1: Chromecast installeren

De eerste stap is altijd het installeren van de Chromecast. Plaats de dongle in een vrije HDMI poort op je televisie. De USB kabel steek je in de vrije poort op de Chromecast. Het andere eind plug je in de USB poort op je televisie of je gebruikt de adapter in combinatie met een stopcontact.

Stap 2: Installeren van de Google Home op je Apple apparaat

Daarna installeer je de Google Home app op je Apple device. Je vindt deze app in de app store. Voordat je de app opstart zorg je ervoor dat jouw iPhone of iPad is aangemeld op dezelfde wifi als waar je de Chromecast op wilt gebruiken.

Stap 3: Chromecast instellen

Start de Google Home app en druk linksboven op het plus-icoon en kies voor apparaat instellen. Daarna tap je op “Nieuwe apparaten” om de Chromecast in te stellen en doorloop je de stappen in de app om de Chromecast klaar te maken om te kunnen streamen vanaf je Apple apparaat.

Hoe casten naar een Chromecast met een iPhone of iPad

Nadat je de Chromecast goed hebt ingesteld kun je ernaartoe streamen vanaf je Apple device. Omdat het rechtssysteem van een Android apparaat anders werkt dan dat van Apple zijn er wel een paar beperkingen. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf een apparaat van Apple niet het hele scherm casten. Je zult dus alleen kunnen casten vanuit bepaalde apps. Op zich geen probleem, want er zijn honderden apps voor de Apple apparaten waarmee je kunt casten naar een Chromecast.

Om te casten open je de app van je keuze op je Apple apparaat en je gaat daarin op zoek naar het Chromecast icoon. Je kunt het herkennen aan het wifi-icoontje in een televisie. Door op dit icoon te drukken kun je de Chromecast selecteren en beginnen met casten.

Zie je dit icoontje niet, controleer dan goed of jouw Apple iPhone of iPad op hetzelfde wifi is ingelogd en of de Chromecast goed is ingesteld.

Vergelijkbare berichten