youtube chromecast

Hoe maak je gebruik van een Chromecast en iPhone?

De Chromecast is een gemakkelijke manier om video en muziek van je telefoon naar je tv te casten. En hoewel dit apparaatje natuurlijk van Google is en de iPhone van Apple, kun je ook als iPhone-gebruiker je media streamen met behulp van een Chromecast.

Een iPhone gebruiken met een Chromecast

Het is niet erg ingewikkeld om vanaf je iPhone de Chromecast op de juiste manier in te stellen. De volgende stappen helpen je snel op weg:

  1. Zorg dat je Chromecast op de juiste manier is aangesloten. De dongle sluit je aan op een HDMI poort en zorg ervoor dat het apparaat is aangesloten op een voedingsbron, dat kan een vrije USB aansluiting op de tv zijn, maar beter is het om de meegeleverde adapter te gebruiken.
  2. Installeer de Google Home app op je iPhone. Je kunt deze vinden in de appstore.
  3. Gebruik de Google Home app om de Chromecast op deze te kunnen instellen. Nadat je alle stappen hebt doorlopen kun je de Chromecast gebruiken vanaf de iPhone.

Casten naar de Chromecast vanaf een iPhone

Het casten naar tv werkt met een Apple device anders dan met een Android apparaat. Als Apple gebruiker heb je geen toegang tot alle functies en mogelijkheden. Dat komt omdat Google een aantal functies alleen beschikbaar heeft gemaakt voor Android apparaten. Een Android gebruiker kan bijvoorbeeld zijn hele scherm casten naar de Chromecast, terwijl je als iOS gebruiker alleen kunt casten vanuit bepaalde apps. Dat komt omdat het toestemmingssysteem van Apple-apparaten anders werkt. Gelukkig zijn er ook voor de iPhone veel apps waarmee je kunt casten naar de Chromecast.

Om te kunnen casten moet je in de app op zoek naar het bekende cast icoontje. Het icoontje ziet eruit als een tv gecombineerd met linksonder een wifi signaal. Zodra je op dat icoontje tapt zie je een lijst met alle apparaten op het netwerk waar naartoe je kunt casten. In tegenstelling tot andere streaming apparaten, zoals bijvoorbeeld de Mi Tv stick of Apple’s eigen Apple tv, heb je bij de Chromecast geen afstandsbediening nodig. Je bedient de Chromecast helemaal met je iPhone.

Er zijn ontzettend veel apps beschikbaar waarmee je via je iPhone kunt casten naar een Chromecast. Denk alleen maar aan YouTube en Netflix, maar ook nog tal van andere (Nederlandse) streamingdiensten

Tip: Zodra de cast op je tv wordt afgespeeld kun je de app op je iPhone gewoon afsluiten en zal de stream op de Chromecast gewoon doorspelen.

Vergelijkbare berichten