Chromecast andere wifi

Chromecast op andere wifi gebruiken

De Google Chromecast kan slechts één wifi onthouden. Heb je een andere modem, router of gebruik je het apparaat in een ander deel van het huis – met misschien een andere wifi – dan zal je dus steeds een ander draadloos netwerk moeten instellen. Hieronder vind je een Chromecast andere wifi stappenplan, vijf simpele stappen hoe je switched van wifi.

Wifi op de Chromecast veranderen

Is de Chromecast al ingesteld en ook verbonden met hetzelfde draadloos netwerk als waarop je smartphone is aangemeld dan is het veranderen van de wifi erg gemakkelijk.

Een ander verhaal wordt het wanneer je een andere router hebt en de Chromecast geen verbinding meer kan maken met de wifi. De Google Home app zal de Chromecast niet kunnen vinden en je hebt geen toegang tot de instellingen. Je kunt in dat geval het beste de Chromecast terugzetten naar de fabrieksinstellingen om de setup opnieuw te doorlopen om vervolgens een andere wifi in te stellen.

De Chromecast overzetten naar een andere wifi

Is het oude wifi netwerk nog actief dan kun je gemakkelijk een andere wifi instellen.

  1. Schakel de tv in en zorg dat de Chromecast is opgestart.
  2. Ga naar de Google Home app op je smartphone.
  3. Tap op het tandwiel-icoon voor de instellingen van de Chromecast.
  4. Tap in de lijst op Wifi vergeten
  5. In het startscherm van de Google Home app zie je nu de optie “Chromecast instellen”.  Je zult daarmee de configuratie opnieuw kunnen doorlopen en het apparaat zichzelf laten aanmelden op de andere wifi.

Chromecast resetten wifi

Heb je een andere router of modem dan zal de Chromecast niet inloggen op de wifi. De Google Home app kan niet communiceren met de Chromecast. Je kunt dan het beste de Chromecast resetten om deze daarna te kunnen inloggen op een andere wifi.

Je doet dat als volgt:

  1. Plug de Chromecast in de tv en zorg dat deze is aangesloten op voeding (USB-aansluiting op de tv of gebruik de voedingsadapter)
  2. Houd de reset knop op de dongle ingedrukt voor 15 seconden. Je vindt de reset knop naast de micro-USB poort. Het is de enige knop op de Chromecast. Wanneer je de indrukt  zul je zien dat het lampje op de dongle gaat knipperen. Wanneer het lampje stopt met knipperen kun je de knop loslaten.
  3. De Chromecast zal opnieuw opstarten en de fabrieksinstellingen terugzetten.
  4. Je kunt nu vanuit de Google Home app de installatie doorlopen en de Chromecast instellen op de andere wifi.

Vergelijkbare berichten