apple tv chromecast

Apple TV op Chromecast

Er zijn diverse streamingdiensten. Vaak doen ze veel moeite om bepaalde content naar hun platform te halen. Als je een grote fan bent van juist die ene serie of film ontkom je er dus niet aan om een abonnement op deze streamingdienst te nemen.

Zo is het ook bij Apple TV. Deze biedt goede films en series, maar tot voor kort was je aangewezen op dure hardware om Apple TV op je televisie te kunnen kijken.

Apple en Google waren totaal gescheiden ecosystemen. Als eigenaar van Apple of een Android device zat je vaak een beetje ‘stuck in the middle’. Blijkbaar hebben beide fabrikanten inmiddels een ander standpunt. Steeds vaker overlappen beide systemen elkaar namelijk. Inmiddels is het zelfs mogelijk om Apple TV te kijken op een Google Chromecast.

Apple TV casten naar een Google Chromecast

Wanneer je in de Google Play store op zoek gaat naar de Apple TV app kom je van een koude kermis thuis. De Apple TV app is daar namelijk niet te vinden. Direct vanaf je Android smartphone films en series uit de Apple TV app casten gaat dus niet lukken.

Natuurlijk kun je de Apple TV app wel installeren op je iPhone of iPad, maar deze devices bieden weer geen ondersteuning voor de Chromecast. Dat komt doordat iOS – het Apple besturingssysteem – iets anders in elkaar steekt dan Android, maar waarschijnlijk vooral omdat Apple dat niet wil dat je een (goedkopere) Chromecast van de concurrent gebruikt.

Omdat Apple blijkbaar wel op zoek is naar uitbreiding van het aantal klanten is de Apple TV app weer wél beschikbaar gemaakt voor Android TV. Hierdoor is het voor bezitters van een smart tv die draait op dit besturingssysteem van Google mogelijk geworden om te kijken naar films en series uit Apple TV. Mocht je de Apple TV app op je smart televisie met Android TV willen installeren, dan kun je de app op de normale manier installeren via de Google Play store op je apparaat.

Apple TV app installeren op de Google Chromecast

Het meest recente model van de Google Chromecast is iets anders dan voorgaande modellen. Was het eerder alleen nog mogelijk om te casten vanaf je smartphone, tablet of computer. Met de komst van deze nieuwe Chromecast heeft Google gebroken met die traditie.

Het laatste model van Google’s Chromecast is uitgevoerd met Google TV en is daarom totaal anders dan de eerdere modellen. De Chromecast wordt geleverd met een afstandsbediening en je kunt er ook nog eens apps op installeren.

Apple TV was natuurlijk al beschikbaar gemaakt voor Android TV. Google is bezig om Android TV over te laten gaan in Google TV en daarom is de Apple TV app ook te installeren op de nieuwste Chromecast met Google TV. Eén nadeel, de nieuwste Chromecast is op dit moment nog niet beschikbaar in Nederland. Via internet kun je hem natuurlijk bij een buitenlandse webshop gewoon kopen en naar je toe laten sturen.